Известие

Collapse
No announcement yet.

Фиксатори на разпр.валове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фиксатори на разпр.валове

Колеги, предстои ми смяна на ангренаж и няколко съпътстващи профилактики. Модела ми е 146, мотора 1.4 туинспарк, 97ма и мисля да се заема сам.

Някой случайно да има,
    и да може да ми услужи с тия двете капачета за фиксиране
    на валовете, ще съм много благодарен
    '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Току виж някой ти помогнал, ама я си сложи в подписа от кой град си.
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Извинявам се, от Бургас съм.
      '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Намерих файлове за тия фиксатори сканирани на 3Д, само че са за 1.8/2.0 двигателите. Мога да ги кача тук ако се интересува някой.

И да попитам, ако се намерят и тия за моята кубатура има ли колега с достъп до компютризирана фреза да ги завърти на приемлива цена?
        '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

свидят ти се 80 лв за смяна на ремъка в сервиз а си готов да похарчиш 40-50 за материали и труд за петите ( я станат я не като истинските) и като прибавим часовете псуване и разучаване "тва откъде беше" и "а и това трябва да махна ,мамка му италианска" после и индикатор за горна мъртва точка "но то може и с отверка или електрод" и като се сетиш че ти трябва едно келяво инструментче да си натегнеш ролката до белега , направо ще се псуваш че си се захванал сам! По добре иди на сервиз и стой на главите им поне първия път да го видиш как става и какво ти трябва
          146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
          145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

свидят ти се 80 лв за смяна на ремъка в сервиз а си готов да похарчиш 40-50 за материали и труд за петите ( я станат я не като истинските) и като прибавим часовете псуване и разучаване "тва откъде беше" и "а и това трябва да махна ,мамка му италианска" после и индикатор за горна мъртва точка "но то може и с отверка или електрод" и като се сетиш че ти трябва едно келяво инструментче да си натегнеш ролката до белега , направо ще се псуваш че си се захванал сам! По добре иди на сервиз и стой на главите им поне първия път да го видиш как става и какво ти трябва
            благодаря ти за съвета колега, но вместо да се впускам в обяснения какво и защо съм решил да правя май по-добре да те питам друго като ти гледам подписа - дай жокер за този заварен вариатор, че и моята е като дизел на празен ход, мудна и ароматна в ниските. Какво си направил, само козметично ли е утихването при теб или имаш и добра работа/ икономия на двигателя?

И по темата, имам възможност да се снабдя с подходящите фиксатори за мен срещу 50-60лв. Не ми пречи още няколко дни да потърся по лек вариант.
            '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

добрееее застопоряващи пети може и без тях, ако колата ти си върви добре :под термостата (малко трудно се вижда) има прозорче на ск.к. към маховика с градуси 0-5-10. На маховика има белязка слагаш белега на 0 градуса (има белег и на ремъчната шайба който съвпада с една чертичка на пласмасовия капак на ангр. ремък но не е точен) ползваи белега на скоростната кутия. махаш капака на клапаните рзвиваш произволни пети на двата вала и подлагаш станиол от шоколад на няколко ката между петите и валовете и стягаш леко така коляновия вал е на белег "0градуса"и валовете са застопорени според него както са си били! изпъваш ремъка отпред корема да остане отзад откъм ролката , ако се наложи развий 4те болтчета на вариатора да опънеш ремъка между двата вала (вала да си е застопорен въртиш само колелото) и така опъваш докъто стрелката стигне точката на ролката , махаш станиола и правиш 2 оборота на коляновия вал на ръка да си провериш сготвеното
              за вариатора : дразнеше ме тракането и реших да пробвам сега е по тиха но при рязко подаване на газ до 50% колата реве и ускорява мудно на 100% излита, плавното подаване на газ ти прави удоволствие. Разхода падна с около 1 литър но може да е в следствие на понижените стоиности от дебитомера 0,2-0,5 волта по ниско от необходимото, определено трябва да се напише специален чип за да е всичко като хората, но за мойта все няма време
              Last edited by didko_boy; d.m.y г., 00:00.
              146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
              145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Eee, много хитра идея е наистина това със фолиото, в краен случай ще я приложа. Не знаех и за белега на маховика, но имам индикатор и мислех да го направя както е писано в манюала - благодаря ти и затова, ще избегна свалянето на свеща Иначе с изпъването на ремъка е писано и двете шайби да се разхлабят, ще видя на място как ще дойдат и белезите на ремъка, не вярвам да е проблем.

Ще сменя и водната помпа, не е скъпа, а и не се знае колко е останало в старата. Намерих ремонтен комплект за вариатора и ако намеря оригиналните фиксатори ще го взема защото е без пари сравнено с цената на целия вариатор, интересно ми е има ли отзиви за тия ремонтни комплекти? До дебитомера и аз едва ли ще стигна, доста други ангажименти се пререждат постоянно.
                '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Първоначално публикувано от the slow heart Покажи съобщение
                  Намерих ремонтен комплект за вариатора и ако намеря оригиналните фиксатори ще го взема защото е без пари сравнено с цената на целия вариатор, интересно ми е има ли отзиви за тия ремонтни комплекти?
                  Отзиви има - и сам ще ги намериш - не си струва 5-10х.км и пак трака. Аз наесен се подготвям за пълно обслужване, и май ще се ориетниран към нов. 300, не 300, ама няма да допускам да ми се смеят.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

благодаря за съвета колега, няма да се занимавам с този вариатор тогава
                    '97 Alfa Romeo 146 1.4ts

Comment

Working...
                    X